7 продукта за повишаване на мъжката потентност

В наши дни процентът на податливостта на хората към хормонални и сърдечно-съдови заболявания значително се е увеличил. В резултат на това честотата на проблемите с ерекцията също се е увеличила драстично. Вместо да приемате лекарства, първо трябва да прегледате диетата си. Има голям брой храни, които влияят на ерекцията. Ето 7 научно обосновани храни, които естествено ще ви помогнат да преодолеете еректилната дисфункция и да възвърнете мъжката си сила.

1. Чесън

Чесънът подобрява кръвообращението в мъжките полови органи

Доказано е, че чесънът може значително да повиши нивото на тестостерона, който, както знаете, е хормон на ерекцията и либидото. Чесънът има и изразено противовъзпалително и хипотензивно действие. Интересен факт е, че чесънът провокира повишаване на нивото на азотен оксид в организма. Това съединение е пряко свързано с подобряване на кръвообращението в гениталиите и съответно с увеличаване на ерекцията.

2. Цитрус

Цитрусовите плодове са източник на кверцетин, който подобрява ерекцията при мъжете

Именно цитрусовите плодове насищат тялото с витамин С, което влияе положително на състоянието на кръвоносните съдове. Поради това се наблюдава намаляване на кръвното налягане, както и увеличаване на притока на кръв към гениталиите. Цитрусовите плодове са източник на кверцетин, който повишава съдържанието на азотен оксид, както е описано по-горе.

3. Цвекло

Цвеклото е лидер по съдържание на естествени нитрати, полезни за потентността

Това е суперхрана заради естественото си съдържание на нитрати. Колкото повече ядете храни, богати на естествени нитрати, толкова повече азотен оксид се освобождава в кръвта. Следователно цвеклото е една от най-добрите храни за повишаване на ерекцията.

4. Боровинки

Боровинките са полезни за подобряване на ерекцията при мъжете

Това зрънце е невероятно полезно за подобряване на ерекцията. Антиоксидантният му ефект е просто невероятен. Боровинките съдържат огромно количество феноли и флавоноиди, ресвератрол и витамин С, така че не е изненадващо, че употребата на това зрънце води до понижаване на кръвното налягане и подобряване на състоянието на кръвоносните съдове, а също така нормализира контрактилния апарат на кръвоносни съдове.

5. Зелените

Зелените за увеличаване на притока на кръв в гениталиите по време на възбуда

Добре познатите маруля, спанак и магданоз също съдържат голямо количество естествени нитрати, които се превръщат в азотен оксид от действието на чревните бактерии. Както знаете, той е този, който увеличава притока на кръв в гениталиите по време на сексуална възбуда.

6. Нар

Нарът нормализира хормоналното здраве на мъжа

Той е един от най-добрите плодове за ерекция и повишаване на тестостерона. Това е естествен препарат - с мек и дълготраен ефект. Нарът е чудесен плод за нормализиране на хормоналното здраве и подобряване на кръвообращението. Научно доказано е, че включването на сок от нар в ежедневната диета намалява нивото на LDL-холестерола и подобрява отделянето му, укрепва клетките, отговорни за нормалното състояние на артериалната стена. Има повишаване на нивата на азот, което от своя страна понижава кръвното налягане. Проучванията показват, че навикът за системно пиене на сок от нар повишава нивата на тестостерон с 24%.

7. Тиквени семки

Тиквени семки - рекордьор за съдържание на цинк и магнезий, които повишават потентността

Този продукт всъщност държи рекорда по съдържание на микроелементи, които са най-полезни за здравето на мъжете: цинк и магнезий. Тези елементи са необходими на мъжете за производството на полови хормони, особено тестостерон. Тиквените семки са естествен източник на полиненаситени мастни киселини, които от своя страна са свързани със синтеза на простагландини - хормоноподобни вещества. Последните играят ключова роля за сексуалната възбуда и подобрената ерекция.

И най-важното: ако възникнат проблеми, не се паникьосвайте. Трябва да се помни, че почти всяка болест е лечима с навременен достъп до специалист и ви позволява да продължите да изненадвате приятно любимия си в сексуалния си живот.